منطقه آذربایجانشرقی، "عظیم قیچیساز" در نشست خبری پیش از صعود به قله لوتسه نپال، که ظهر امروز (پنجشنبه) در محل سازمان ورزش شهرداری تبریز برگزار شد، اظهار کرد: از دو سال گذشته به دنبال صعود به قله لوتسه که چهارمین قله مرتفع جهان محسوب میشود، هستم، ولی عوامل مختلفی از جمله ریزش بهمن، زلزله و تلفات جانی، مانع از این صعود شده است.
وی افزود: با حمایتهای سازمان ورزش شهرداری تبریز، فعالیتهای خود را برای صعود به قلههای مرتفع جهان آغاز کردهام و تا این لحظه، 13 قله از 14 قله بالای 8000 متری را فتح کردهام.
وی بیان کرد: دو صعود اولم را در قالب تیم ملی انجام دادم، ولی در زمان حضور آقای نوین به عنوان شهردار تبریز، با درخواستم برای پشتیبانی مالی از صعودهای بالای 8000 متری موافقت شد و پس از آن با لباس شهرداری تبریز به 11 قله دیگر صعود کردم.
قیچیساز تأکید کرد: قلههایی با بیش از 8000 متر ارتفاع، ارتفاع مرگ نامیده میشوند و بدن جوابگوی کمبود اکسیژن نیست، اما با این وجود تمام 13 صعود قبلی من بدون استفاده از اکسیژن مصنوعی و باربرها انجا مشده است که تنها 33 کوهنورد در جهان موفق به فتح این قلهها شدهاند و از این بین، تنها 15 نفر از آنها بدون استفاده از اکسیژن مصنوعی به این رکورد دستیافتهاند.
وی گفت: رکورد صعود 14 قله بالای 8000 متر جهان، هفت سال و دو ماه است که اگر ما دو سال پیش موفق به صعود میشدیم، با ثبت مدتزمان شش سال و هشت ماه، میتوانستیم این رکورد را ازآن خود کنیم.
این کوهنورد تبریزی از شروع برنامه صعودش به قله لوتسه از روز 20 فروردین ماه سال 96 خبر داد.
قیچیساز اظهار کرد: تنها هزینه دریافت مجوز و هزینههای جاری صعود به من پرداخت میشود و با توجه به خطرات صعود، ممکن است هر سفر من بدون بازگشت باشد. در این شرایط، تنها علاقه و انگیزه کسب افتخار برای کشور میتواند انسان را امیدوار کند. لایحه حمایت از کوهنوردی در شورای شهر با مخالفان زیادی مواجه میشود و این مسئله بیش از هر چیزی آزاردهنده است؛ بااینحال از تلاش شهردار تبریز و رئیس شورای شهر تشکر میکنم که به تصویب این لایحه کمک کردند.